.

Lapin Joulu

"Pakkasyö on ja leiskuen pohja loimuja viskoo.Kansa kartanon hiljaisen yösydän untaan kiskoo.Ääneti kuu käy kulkuaan puissa lunta on valkeanaan,Kattojen päällä on lunta Tonttu ei vaan saa unta." 

Joulukuussa Lapissa on kaamos. Aurinko ei nouse ollenkaan ja päiväaikaan ympärillämme on sininen hämärä. Kun taivas on tumma, voimme nähdä siellä tuhansien tähtien säteilyn, kuutamon salaperäisen loisteen ja usein taivaalla tanssivien revontulien satumaisen väriloiston. Kun laskemme katseemme alaspäin, näemme timanttien lailla hohtavat valkoiset hanget. Tunnemme olevamme satumaassa ja osa tätä ihmeellistä luontoa!

Joulunaika itsessään on täynnä salaisuuksia ja kuiskailuja. Tontut kurkkivat ikkunoista ja pälyilevät puiden takaa. Me tiedämme polun, jota pitkin tontut juoksevat aina käymään tallilla ja palaavat taas omaan kotimetsäänsä. Olemme ratsastaneet polulla issikoiden kanssa paljonkin ja onnistuneet joskus näkemään nämä punanutut touhuissaan. He roikkuvat puiden oksilla ja istuvat kannon nokassa, mutta piiloutuvat heti huomatessaan ihmiset.

Lähde kanssamme ratsastamaan ja selvittämään tonttujen salaisuutta!

Retkillämme ei tarvitse olla aiempaa kokemusta, sillä kiltit ja lempeät hevosemme vievät myös aloittelijat turvallisesti selässään metsään. 


Joulupukki

Joulupukki tunnetaan ympäri maailmaa!

Hän rakastaa kaikkia maailman lapsia ja aikuisia sekä kaikkia eläimiä. Joulupukki on todellinen hyvän tahdon lähettiläs ja omalla lempeällä olemuksellaan hän antaa rakkautta ja iloa kaikkialle maailmaan.

Joulupukki ja Joulumuori asuvat pääasiassa Korvatunturilla, mutta heillä on oma viihtyisä piilopirtti Levitunturin kupeessa.

Lähde kanssamme vierailulle Joulupukin salaiseen piilopirttiin.

Lyhdyt valaisevat tietämme, kun kuljemme kohti Joulupukin maailmaa.

Perillä pääsemme tutustumaan tonttukouluun, tonttujen verstaalle, saamme kurkata tonttujen kotiin ja lopulta pääsemme tapaamaan Joulupukkia ja Joulumuoria.

Joulumuori tarjoilee lämmintä joulujuomaa ja leipomiaan pipareita ja kertoilee mukavia jouluisia tarinoitaan.

Kiltit lapset saattavat päästä jopa Joulupukin polvelle ja Joulupukki antaa heille pienen joululahjan.

Luvassa jännittävä vierailu Joulupukin Talviseen Ihmemaahan!